Stafettcupen

Stafettcupen baseras på de fyra stafettkategorier, F/P11, F/P13, F/P15 och F/P17. 

Vi har tak på samtliga stafetter av högst:

F/P 11

F/P13 

F/P 15 & 17 år 

6 heat/klass för att kunna hålla tidsprogrammet.

 

Lagsammansättning varje stafettlag bestå av 2 tjejer och 2 killar. Vi kommer alltså inte tillåta lag utan tävlan under Luciaspelen 2021 om det är ont om startplatser.

 

Laguppställning lämnas in i samband med anmälning av laget, innan anmälningstiden gått ut.
Eventuella lagändringar lämnas in vid infotältet och sköts i efterhand, alltså efter att loppen avgjorts. Ni får med fördel gärna maila in lagändringar innan på luciaspelen@lidingofri.se

 

Avprickning har redan varit i och med inlämning av laguppställning.
Kommer något lag ej till start informera gärna infotältet.

 

Sträckordning är tjej-kille-tjej-kille. För samtliga klasser får man plocka från de yngre åldersklasserna. Ingen löpare får springa i mer än ett lag.

Upprop är vid spjutnätet som ligger bredvid kulringarna 20 minuter före grenstart.
Håll koll på vilken pool du tillhör genom att kolla ditt startnummer på startlistorna. Varje klass kommer ha 2-3 uppropspooler, en för de lag som startar halv och en för de lag som startar hel.

Vilken pool man tillhör kommer ni se på en tavla vid informationen. Endast 13- och 15års klassen kommer ha pooler i år, detta för att underlätta uppvärmningen.

 

Poäng fördelas för placering i stafetten F/P11, F/P13, F/P15 & F/P17. Endast de sex högst placerade föreningarna får poäng i skalan 7- 5- 4- 3- 2- 1p (det är fulla poäng som ges även om det är för få startande lag i någon klass). Har samma klubb fler lag per klass får man endast poäng för det bäst placerade laget (7- och 8:e placerade lag kan få poäng om två lag framför dem är från samma förening). Ett diskat lag får 0 p.

 

Startsträcka/banor

Alla lag startar på skilda banor och springer efter två kurvor in på gemensam bana.

 

Växelzoner
Alla lag växlar inom växlingszonen som är 10 meter bakom till 10 meter framför mållinjen. Info ges på plats!